prevencion-plagas-en-empresas

Prevenció de plagues: protegeix les teves instal·lacions d’invasors no desitjats

Millor prevenir que curar!

Les empreses opten cada vegada més per la prevenció de plagues. Adopten un enfocament preventiu, en lloc d’esperar que apareguin les plagues per a després tractar-les. La raó és que, no sols és una qüestió d’higiene i comoditat, sinó una manera de cuidar la teva empresa i mantenir la seva reputació.

Mantenir un entorn de treball net i segur és fonamental per a l’èxit d’una empresa a llarg termini, per la qual cosa les plagues poden arribar a convertir-se en un greu problema amb el qual bregar, costós i perjudicial per al teu negoci.

Si vols saber com evitar una situació desagradable amb plagues, continua llegint!

5 Passos clau per a la prevenció de plagues

Si et preguntes què són les plagues, prendrem com a partida la definició de l’OMS: “Conjunt d’espècies implicades en la transmissió de malalties infeccioses per a l’home i en el mal o deterioració de l’hàbitat i del benestar urbà…”.

Una infestació de plagues pot provocar danys materials greus en la teva empresa.

Per a evitar-ho, coneixerem en profunditat els 5 passos clau per a la prevenció i control de plagues.

1- Auditories de control de plagues

Aquest primer pas en la prevenció de plagues, consisteix a realitzar una inspecció exhaustiva de totes les àrees de les teves instal·lacions. Les zones verdes pròximes també hauran de ser analitzades, ja que moltes vegades poden ser l’origen d’alguns tipus de plagues.

Per a aquest propòsit pots comptar amb empreses especialitzades en aquesta mena de serveis. Aquests professionals realitzaran l’anàlisi necessàri per a detectar qualsevol tipus de plaga que puguis tenir en les teves instal·lacions. Externalitzar aquest servei t’ajudarà a assegurar-te que l’estudi s’executarà d’una manera professional per treballadors especialitzats que t’ajudaran en la prevenció de plagues.

La freqüència amb la qual hauràs de sotmetre a la teva empresa a una anàlisi per a la prevenció de plagues, dependrà del sector en el qual es trobi la teva empresa i de les recomanacions que pautin els professionals.

2- Mantenir la higiene i neteja en l’espai de treball

Com ja sabràs, mantenir la higiene en l’entorn laboral és fonamental per diverses raons, entre les quals s’inclouen la comoditat dels treballadors, la preservació dels béns materials, i per descomptat la prevenció de plagues i malalties.

Per a aconseguir aquest objectiu, hauràs d’assegurar-te que es mantinguin netes totes les instal·lacions, des d’àrees d’emmagatzematge fins a cuines i zones comunes per a descansos. Assegura’t de comptar amb un sistema d’eliminació de residus eficient, emmagatzema els objectes de manera ordenada, i si és possible elevats del sòl. Pots oferir formacions als teus empleats per a conscienciar sobre la importància de mantenir les instal·lacions netes en la prevenció de plagues.

3- Guardar els aliments de manera adequada

Si la teva empresa està relacionada amb el sector de l’alimentació, hauràs de dedicar-li especial atenció a aquest pas per a la prevenció de plagues. Com comentàvem en el pas anterior, els productes hauran d’estar elevats del sòl. A més, hauràs d’utilitzar envasos hermètics, verificar les dates de caducitat i rebutjar immediatament els productes que estiguin vençuts o en mal estat.

En el cas que la teva empresa no pertanyi al sector de l’alimentació, per a la prevenció de plagues hauràs de continuar parant esment als productes orgànics existents en l’empresa, sigui en la cuina comuna o en el menjar que pugui tenir cada empleat en el seu lloc de treball.

4- Control de la temperatura ambient i humitat

Aquest pas serà clau en la prevenció de plagues. El control de la temperatura és primordial, ja que moltes vegades les plagues proliferen en temperatures concretes: les temperatures més baixes poden disminuir la reproducció d’insectes, mentre que les més altes poden ser letals per a algunes espècies.

A més, si en el teu sector s’usen productes de fusta, el control de la temperatura pot evitar que apareguin tèrmits o corcs, ja que són molt sensibles a les grans fluctuacions de temperatura.

D’altra banda, el control de la humitat també és una de les tècniques de control de plagues més importants. Algunes plagues, com les paneroles, prosperen en ambients humits. Per a aquest propòsit, hauràs de controlar les fugues d’aigua i mantenir una bona ventilació, ja que, a més, la humitat provoca el creixement de fongs i floridura que al seu torn atreuen plagues com la mosca de la fruita, evitar-ho és fonamental per a la prevenció de plagues.

5- Ús responsable de productes químics

És comú l’ús de productes químics per al control i l’exterminació de plagues, no obstant això, han d’utilitzar-se d’una manera responsable i controlada per a evitar riscos.

Ja hem esmentat la importància de contractar personal qualificat que s’encarregui del procés de manera professional. Però si has pres la decisió d’usar productes químics, has de tenir en compte algunes qüestions:

  • En la mesura que sigui possible, empra productes de baixa toxicitat per a reduir els riscos per a la salut humana i per al medi ambient.
  • Emmagatzema els productes de manera segura en àrees designades per a tal propòsit. Assegura’t que estiguin correctament etiquetats i que segueixes totes les instruccions del fabricant.
  • Porta un registre detallat dels productes que has usat, dels llocs i de les dates concretes en les quals els has aplicat.

La prevenció de plagues és un procés continu, per la qual cosa hauràs d’estar constantment atent per a identificar possibles signes de la seva aparició. Segueix aquests passos i assegura’t que la teva empresa continua creixent i prosperant lliure de plagues.

T’ha resultat útil aquest article? Pots trobar molt més en el nostre blog

Si vols que t’ajudem a potenciar la diversitat en la teva empresa alhora que obtens uns serveis de control de plagues de gran qualitat, no dubtis a contactar amb Emiser Centro Especial de Empleo, estarem encantats d’ajudar-te.