Qui som

Emiser Facility Services és una empresa de Serveis Integrals, avalada per clients de referència que des de 1990 ve oferint els seus serveis en el sector dels Facilities.

 

Com a Centre Especial de Treball, el nostre objectiu principal és la Inserció al mercat laboral de persones amb diversitat funcional, basant-nos en la formació perquè adquireixin els coneixements i hàbits necessaris per al seu desenvolupament òptim en l’àmbit laboral, econòmic, personal i social i al seu torn a l’optimització dels serveis als nostres clients.

 

Volem anar més enllà d’una simple relació contractual per a establir autèntiques relacions de confiança.

Missió i valors

Ser un referent del nostre sector per mitjà d’una gestió eficaç i el reconeixement basat en el compromís amb les persones, la confiança dels nostres clients i en els valors fonamentals que ens distingeixen i que es desenvolupen en forma de compromís amb la nostra Política de Qualitat:

Lideratge

Orientació al client

Eficàcia-eficiència

Treball en equip

Respecte

Qualitat

control de calidad emiser
Assegurar que els serveis i activitats es desenvolupin al més alt nivell de qualitat.
Tenir present les necessitats o expectatives dels nostres clients, des de tots els nivells de l'organització.
Formar als nostres col·laboradors per al manteniment dels nostres sistemes de qualitat.
Fer el treball amb autocontrol, dedicació i responsabilitat

Legislació

El 7 abril de 1982 es va aprovar la Llei d’Integració Social dels Minusvàlids (LISMI), una llei que va suposar un canvi de mentalitat en matèria d’integració laboral per a les persones amb discapacitat.

 

L’any 2000 es promou el Reial decret 27/2000, que estableix una sèrie de mesures alternatives amb caràcter excepcional, perquè aquelles empreses que justifiquen la impossibilitat de contractar directament en plantilla persones amb discapacitat, puguin complir la llei.

 

En 2014 es va aprovar la Llei General dels drets de les persones amb discapacitat i de la seva inclusió social (coneguda com a Llei General de Discapacitat o LGD), RDL 1/2013 de 29 novembre.

La LGD ve a harmonitzar 3 normes: la LISMI (1982), la LIONDAU (2003) i la LLISOS (2007), que eren les disposicions que donaven resposta als drets que la Constitució confereix a les persones amb discapacitat.

 

Segons la Llei General de Discapacitat, en el seu article 42.1, aquelles empreses que ocupen 50 o més treballadors estan obligades al fet que, almenys, el 2% d’aquests tinguin el certificat de discapacitat (percentatge de discapacitat igual o superior al 33%).

 

No complir amb aquesta normativa suposa una infracció castigada amb sancions econòmiques, al marge de la inhabilitació per a poder contractar amb l’administració i la pèrdua de determinades ajudes.

Mesures alternatives

2%

El Art.42.1 de la LGD estableix per a les empreses amb una plantilla de més de 50 treballadors, l’obligació que almenys el 2% de les places estiguin ocupades per persones amb discapacitat.

Inexistència de candidats

Sovint no es troben òptims candidats en el servei públic d'ocupació amb el que complica complir amb la LGD.

Impossibilitat de contractació

Al final es fa gairebé impossible la contractació directa dels empleats ja que l'empresa no està capacitada per a aquesta cerca de candidats.

Certificat d'Excepcionalitat

Es pot demanar un Certificat d'Excepcionalitat (vàlid durant 3 anys)

Mesures Alternatives, Reial decret 364/2005

Existeixen mesures alternatives que les empreses poden aplicar per a complir l'obligació de reserva d'ocupació en favor de les persones amb discapacitat.

Centre Especial de Treball

Un òptima solució és la contractació dels serveis en un CEE (Centre Especial de Treball) com Emiser Faciliy Services.